Recept

Spännande tilltugg! Västerbottenostsnurror med gravat reninnanlår, klart på 30 minuter!

Här är ett inspirerande recept från Norrlandsvilts vän @matbubbel på hennes västerbottensostsnurror med gravat reninnanlår. Passar perfekt som tilltugg eller förrätt!

Saknar du gravat reninnanlår finns det här!

Ca 30 min

Portioner 4

Läs recept
Västerbottensnurror med reninnanlår och västerbottenost

Ingredienser

Färsk smördeg 1 ark

Creme fraiche 1/2 dl

Riven Västerbottenost 1 dl

Färsk timjan

Ägg 1 st

Havssalt 1 nypa

Gravat reninnanlår 100g

Creme fraiche 1 1/2 dl

Finhackad gräslök 3 msk

Västerbottenostsnurrorna

1. Sätt ugnen på 220g
2. Rulla ut smördegen.
3. Bred ut ett tunt lager créme fraîche.
4. Strössla över osten och lite timjan.
5. Vik över degen långsida mot långsida så fyllningen bakas in.
6. Skär i remsor om ca 1 cm.
7. Tvinna remsan och gör en snurra.
8. Pensla med uppvispat ägg.
9. Sätt en liten nypa flingsalt på varje snurra.
10. Grädda till fin färg i ca 15 min.

 Reninnanlår röran

1. Skär köttet i små bitar.
2. Blanda ihop det med créme fraîche och gräslök i en skål. Egentligen behövs inga kryddor då köttet ger så fin smak i sig.
3. Röran kan förberedas i god tid innan och förvaras flera dagar i kylen. Vips har du det perfekta sommarsnackset!

Fler recept

Här kan du hitta mer inspiration till din matlagning!

Spara