Spännande tilltugg! Västerbottenostsnurror med gravat reninnanlår, klart på 30 minuter!
Här är ett inspirerande recept från Norrlandsvilts vän @matbubbel på hennes västerbottensostsnurror med gravat reninnanlår. Passar perfekt som tilltugg eller förrätt!
Saknar du gravat reninnanlår finns det här!
Ca 30 min
Portioner 4
Ingredienser
Färsk smördeg 1 ark
Creme fraiche 1/2 dl
Riven Västerbottenost 1 dl
Färsk timjan
Ägg 1 st
Havssalt 1 nypa
Gravat reninnanlår 100g
Creme fraiche 1 1/2 dl
Finhackad gräslök 3 msk
Västerbottenostsnurrorna
1. Sätt ugnen på 220g
2. Rulla ut smördegen.
3. Bred ut ett tunt lager créme fraîche.
4. Strössla över osten och lite timjan.
5. Vik över degen långsida mot långsida så fyllningen bakas in.
6. Skär i remsor om ca 1 cm.
7. Tvinna remsan och gör en snurra.
8. Pensla med uppvispat ägg.
9. Sätt en liten nypa flingsalt på varje snurra.
10. Grädda till fin färg i ca 15 min.
Reninnanlår röran
1. Skär köttet i små bitar.
2. Blanda ihop det med créme fraîche och gräslök i en skål. Egentligen behövs inga kryddor då köttet ger så fin smak i sig.
3. Röran kan förberedas i god tid innan och förvaras flera dagar i kylen. Vips har du det perfekta sommarsnackset!
Fler recept
Här kan du hitta mer inspiration till din matlagning!
Krämig pasta med ryggbiff!
Njut av en läcker och lyxig middag med denna krämiga…
MEAT DISTRICT Bea!
Bearnaise passar till allt kött, alla dagar i veckan oavsett…