Recept

Grillad entrecôte med krämig dressing

En klassisk grillad entrecôte som serveras med ungsrostad potatis, krämig dressing som du gör på rostad vitlök!

Ca 60 min

Portioner 4

Läs recept

Ingredienser

Färskpotatis 1 kg

Entrecôte 800 gram

Salt

Nymald peppar

En hel vitlök

Äggulor 2 st

Vitvinsvinäger 1 msk

Inled matlagningen med att sätta ungen på 225 grader.

Potatis:

Rosta potatisen i ugnen tillsammans med vitlök, olja, salt och peppar i cirka 30 minuter. Se till att du ställer potatisen i mitten av ungen på över/under värme. Ta ut vitlöken efter cirka 20 minuter och låt svalna vid sidan.

Dressing:

Använd vitlöken du tagit ut från potatisugnen. Ta loss och skala 4 klyftor. Mixa vitlök, äggula och vinäger med en stavmixer. Vispa droppvis i olja till en fast och krämig dressing.

Entrecôte:

Pensla köttet med olivolja, salt och peppar och grilla sedan precis innan servering! Grilla dina köttbitar ett par minuter på varje sida och använd stektermometer om du är osäker på hur du vill ha köttet tillagat.

Servering:

Låt köttet vila ca 5 minuter, under tiden kan du dricka något gott och lägga upp vitlöksdressing, rostad potatis och grönsallad på en tallrik, lägg köttbiten sist och servera dina gäster.

 

Kör hårt och lycka till!

Fler recept

Här kan du hitta mer inspiration till din matlagning!

Spara