Recept

Härlig grillad ryggbiff med potatissallad och grillad grönsaker under 60 min!

Ca 50 min

Portioner 4

Läs recept
Grill med galler och varm kol under

Ingredienser

Ryggbiff 800 g

Salt & peppar

Olivolja

Rosmarin 2 kvistar

Krossade vitlöksklyftor 2 st

Små potatisar 800 g

Rödlök, finhackad 1 st

Vitvinsvinäger 3 msk

Olivolja 6 msk

Färsk persilja, finhackad 2 msk

Paprika 2 st

Zucchini 2 st

Aubergine 1 st

Ryggbiffen

  1. Börja med att krydda ryggbiffarna (köp här) med salt och peppar. Gnid in olja, rosmarin och vitlök på båda sidor av köttet. Låt detta marinera i kylskåpet i minst en timme, gärna längre om tiden tillåter.
  2. Tillaga potatissalladen. Koka potatisarna tills de är mjuka men fortfarande fasta. Låt dem svalna något, och skär dem sedan i halvor. Blanda rödlök, vitvinsvinäger, olivolja, salt och peppar i en stor skål. Tillsätt potatis och persilja, blanda väl och ställ åt sidan.
  3. Skär grönsakerna i stora bitar, pensla med olja och krydda med salt och peppar.
  4. Förvärm grillen till hög värme. Grilla ryggbiffarna till önskad grad av tillagning. En tumregel är ca 3-5 minuter per sida för medium rare, men detta kan variera beroende på grillens värme och köttets tjocklek. Låt köttet vila i 5-10 minuter innan du skär i det.
  5. Medan köttet vilar, grilla grönsakerna tills de är mjuka och har fina grillmärken.
  6. Servera den grillade ryggbiffen med potatissalladen och de grillade grönsakerna. Njut!

Fler recept

Här kan du hitta mer inspiration till din matlagning!

Spara