Recept

MEAT DISTRICT Bea!

Bearnaise passar till allt kött, alla dagar i veckan oavsett tillfälle. Vi tycker den godaste är den man gör själv!

Ca 20 min

Portioner 4

Läs recept

Ingredienser

Smör 300 g

Schalottenlök 1 st

Vitvinsvinäger 2,5 msk

Vatten 2 msk

Äggulor 2 st

Salt 1 krm

Peppar 0,5 krm

Dragon hackad 2 msk

Persilja hackad 4 msk

Börja här

Smält smöret i kastrull och värm det till 55 grader, enklast är att använda termometer (MEATER).

Ta bladen från dragon och hacka stjälkarna fint, se till att spara bladen till senare. Hacka därefter löken och stjälkarna tillsammans riktigt ordentligt (då behöver du inte sila reduktionen efteråt).

Koka upp lök, stjälkar och vinäger och avsluta med att tillsätta vatten.

När blandingen i kastrullen svalnat något tillsätter du äggulorna ihop med lök, stjälkar, vinäger och vatten. Rör i kastrullen hela tiden och värm till ca 65 grader, eller när du ser att blandningen börjar bli tjock. Gör detta moment med din kastrull i vattenbad så du enkelt kan kontrollera att det inte blir för varmt.

Nu till det spännande, och avgörande!

Tillsätt det smälta smöret i ägguleblandningen (fortsatt i vattenbadet) försiktigt, det ska helst droppa eller rinna i en tunn, tunn stråle under konstant omrörning. Ha tålamod, om du häller för snabbt eller får för hög värme är risken är såsen skär sig. Det kommer smaka likadant men ser inte trevligt ut.

Smaka på såsen, tillsätt salt och peppar efter behov och avsluta med att lägga i dina dragonblad och hackad persilja!

 

Lycka till och kör hårt!

Fler recept

Här kan du hitta mer inspiration till din matlagning!

Spara