MEAT DISTRICT Bea!
Bearnaise passar till allt kött, alla dagar i veckan oavsett tillfälle. Vi tycker den godaste är den man gör själv!
Ca 20 min
Portioner 4
Ingredienser
Smör 300 g
Schalottenlök 1 st
Vitvinsvinäger 2,5 msk
Vatten 2 msk
Äggulor 2 st
Salt 1 krm
Peppar 0,5 krm
Dragon hackad 2 msk
Persilja hackad 4 msk
Börja här
Smält smöret i kastrull och värm det till 55 grader, enklast är att använda termometer (MEATER).
Ta bladen från dragon och hacka stjälkarna fint, se till att spara bladen till senare. Hacka därefter löken och stjälkarna tillsammans riktigt ordentligt (då behöver du inte sila reduktionen efteråt).
Koka upp lök, stjälkar och vinäger och avsluta med att tillsätta vatten.
När blandingen i kastrullen svalnat något tillsätter du äggulorna ihop med lök, stjälkar, vinäger och vatten. Rör i kastrullen hela tiden och värm till ca 65 grader, eller när du ser att blandningen börjar bli tjock. Gör detta moment med din kastrull i vattenbad så du enkelt kan kontrollera att det inte blir för varmt.
Nu till det spännande, och avgörande!
Tillsätt det smälta smöret i ägguleblandningen (fortsatt i vattenbadet) försiktigt, det ska helst droppa eller rinna i en tunn, tunn stråle under konstant omrörning. Ha tålamod, om du häller för snabbt eller får för hög värme är risken är såsen skär sig. Det kommer smaka likadant men ser inte trevligt ut.
Smaka på såsen, tillsätt salt och peppar efter behov och avsluta med att lägga i dina dragonblad och hackad persilja!
Lycka till och kör hårt!
Fler recept
Här kan du hitta mer inspiration till din matlagning!
Krämig pasta med ryggbiff!
Njut av en läcker och lyxig middag med denna krämiga…
Underbar och enkel picanha med glaze och jordärtskockor!
Dyk in i detta fantastiska och smakrika recept på läcker…