Fantastisk flankstek med rostad potatis och örtig sås, klar på bara 45 minuter!
Upptäck detta läckra och enkla recept på saftig flankstek, perfekt…
Njut av en läcker och lyxig middag med denna krämiga pasta med ryggbiff som är enkel att göra.
Ca 40 min
Portioner 4
Skivad ryggbiff 400 g
Pasta 500 g
Röd paprika 1
Gul lök 1
Vitlöksklyftor 4
Kalvfond 2 msk
Vispgrädde 6 dl
Svampsoya 2 tsk
Riven parmesanost 0,75 dl
Pastavatten 0,5 dl
Salt och peppar
Sambal oelek 2 tsk
Persilja 2 msk
Olja till stekning
Inled matlagningen med att skiva ryggbiffen och bryn på hög värme i stekpannan. Ta sedan ur den ur pannan och ställ åt sidan när köttet fått en fin färg och yta.
Koka upp vatten och salta ordentligt, koka pastan 2 minuter mindre än anvisningen.
Häll där efter i finhackad lök och finhackad paprika i samma stekpanna som du använde till biffen och stek i 2-3 minuter.
Tillsätt grädde, soya och kalvfond och låt koka upp i stekpannan. När det fått puttra en stund lägger du i parmesanosten, sambal oelek och pressad eller hackad vitlök.
Låt såsen få lite tyngd, detta får du genom att den kokas på hög värme under omrörning.
När såsen tjocknat lite, lägg tillbaka köttet, häll i pastan och pastavattnet och kör det i pannan tillsammans till det blir varmt igen.
Avsluta med hackad, färsk persilja och rör om.
Kör hårt och lycka till!
Här kan du hitta mer inspiration till din matlagning!
Upptäck detta läckra och enkla recept på saftig flankstek, perfekt…
En klassisk grillad entrecôte som serveras med ungsrostad potatis, krämig…
Bearnaise passar till allt kött, alla dagar i veckan oavsett…