Recept

Krämig pasta med ryggbiff!

Njut av en läcker och lyxig middag med denna krämiga pasta med ryggbiff som är enkel att göra.

Ca 40 min

Portioner 4

Läs recept

Ingredienser

Skivad ryggbiff 400 g

Pasta 500 g

Röd paprika 1

Gul lök 1

Vitlöksklyftor 4

Kalvfond 2 msk

Vispgrädde 6 dl

Svampsoya 2 tsk

Riven parmesanost 0,75 dl

Pastavatten 0,5 dl

Salt och peppar

Sambal oelek 2 tsk

Persilja 2 msk

Olja till stekning

Ryggbiffen

Inled matlagningen med att skiva ryggbiffen och bryn på hög värme i stekpannan. Ta sedan ur den ur pannan och ställ åt sidan när köttet fått en fin färg och yta.

Resten

Koka upp vatten och salta ordentligt, koka pastan 2 minuter mindre än anvisningen.

Häll där efter i finhackad lök och finhackad paprika i samma stekpanna som du använde till biffen och stek i 2-3 minuter.

Tillsätt grädde, soya och kalvfond och låt koka upp i stekpannan. När det fått puttra en stund lägger du i parmesanosten, sambal oelek och pressad eller hackad vitlök.

Låt såsen få lite tyngd, detta får du genom att den kokas på hög värme under omrörning.

När såsen tjocknat lite, lägg tillbaka köttet, häll i pastan och pastavattnet och kör det i pannan tillsammans till det blir varmt igen.

Avsluta med hackad, färsk persilja och rör om.

 

Kör hårt och lycka till!

Fler recept

Här kan du hitta mer inspiration till din matlagning!

Spara