Spännande tilltugg! Västerbottenostsnurror med gravat reninnanlår, klart på 30 minuter!
Här är ett inspirerande recept från Norrlandsvilts vän @matbubbel på…
Upptäck detta läckra och enkla recept på saftig flankstek, perfekt för en smakrik sommarmiddag med familj och vänner. Serveras med krispiga, gyllene rostade potatis och en fräsch örtsås, är denna måltid det ultimata sättet att njuta av en solig sommarkväll. Följ vår steg-för-steg-guide för att förvandla en enkel bit flankstek till en imponerande middagsrätt som kommer att bli en storfavorit. Låt oss göra sommarens middagar oförglömliga med detta fantastiska flankstekrecept!
Kör hårt och lycka till!
Ca 45 min
Portioner 4
Flankstek 700 g
Tärnad Potatis 1 kg
Olivolja 2 msk
Salt 2 tsk
Svartpeppar 1 tsk
Vitlökspulver 1 tsk
Torkad timjan 1 tsk
Rosmarin 1 tsk
Gräddfil 3 msk
Majonäs 3 msk
Hackad färsk persilja 2 msk
Hackad färsk dill 2 msk
Citronsaft 1 msk
Salt och peppar efter smak
Värm en stekpanna över hög värme. Tillsätt flanksteken och stek i cirka 3-4 minuter på varje sida för medium stekning, eller längre om du föredrar en mer välstekt stek.
Ta bort steken från stekpannan och låt den vila i cirka 5 minuter innan den skärs upp i skivor. Saknar du flankstek finns det här!
För örtsåsen, blanda gräddfil, majonnäs, persilja, dill, citronsaft, salt och peppar i en skål.
Servera steken i skivor på tallrikar med rostad potatis och örtsås på sidan.
Här kan du hitta mer inspiration till din matlagning!
Här är ett inspirerande recept från Norrlandsvilts vän @matbubbel på…
En klassisk grillad entrecôte som serveras med ungsrostad potatis, krämig…
Underbart grillat för fest eller helgmiddagen! Flank med potatis kan…