Recept

Fantastisk flankstek med rostad potatis och örtig sås, klar på bara 45 minuter!

Upptäck detta läckra och enkla recept på saftig flankstek, perfekt för en smakrik sommarmiddag med familj och vänner. Serveras med krispiga, gyllene rostade potatis och en fräsch örtsås, är denna måltid det ultimata sättet att njuta av en solig sommarkväll. Följ vår steg-för-steg-guide för att förvandla en enkel bit flankstek till en imponerande middagsrätt som kommer att bli en storfavorit. Låt oss göra sommarens middagar oförglömliga med detta fantastiska flankstekrecept!

Kör hårt och lycka till!

Ca 45 min

Portioner 4

Läs recept
Flankstek med rostad potatis och örtig sås

Ingredienser

Flankstek 700 g

Tärnad Potatis 1 kg

Olivolja 2 msk

Salt 2 tsk

Svartpeppar 1 tsk

Vitlökspulver 1 tsk

Torkad timjan 1 tsk

Rosmarin 1 tsk

Gräddfil 3 msk

Majonäs 3 msk

Hackad färsk persilja 2 msk

Hackad färsk dill 2 msk

Citronsaft 1 msk

Salt och peppar efter smak

Potatisen

  1. Förvärm ugnen till 200 grader Celsius.
  2. Blanda potatisen i en stor skål med olivolja, 1 tsk salt, 1/2 tsk svartpeppar, vitlökspulver, torkad timjan och rosmarin. Sprid ut potatisen på en bakplåtspapperklädd plåt och rosta i ugnen i cirka 25-30 minuter tills potatisen är mjuk och gyllene brun.
  3. Medan potatisen rostar, krydda flanksteken med 1 tsk salt och 1/2 tsk svartpeppar.

Flanksteken

  1. Värm en stekpanna över hög värme. Tillsätt flanksteken och stek i cirka 3-4 minuter på varje sida för medium stekning, eller längre om du föredrar en mer välstekt stek.

  2. Ta bort steken från stekpannan och låt den vila i cirka 5 minuter innan den skärs upp i skivor. Saknar du flankstek finns det här!

Örtsåsen

  1. För örtsåsen, blanda gräddfil, majonnäs, persilja, dill, citronsaft, salt och peppar i en skål.

  2. Servera steken i skivor på tallrikar med rostad potatis och örtsås på sidan.

Fler recept

Här kan du hitta mer inspiration till din matlagning!

Spara