Publicerat 2022-04-07

Tips för Picanha!

Picanha är en populär köttbit i Brasilien och är också känd som rumpsteak eller coulotte. Det är en del av nötköttet som kommer från ryggen och är täckt av ett tjockt fettlager. Picanha är känd för sin smak och mörhet, vanligtvis tillagas den på grillen.

Det rekommenderas att INTE skära bort det tjocka fettlagret på toppen av picanha före tillagningen, och skiva köttet i tjocka skivor mot fibrerna för att få ut det mest smakfulla resultatet. Picanha kan serveras som huvudrätt med ris och bönor eller som en del av en churrasco – en traditionell brasiliansk grillbuffé.

Det finns ett par olika sätt att tillaga picanha för att få ut den bästa smaken och mörheten. Nedan följer vårt favorit sätt!

1. Ta ut köttet ur kylen en timme innan tillagningen för att det ska få rumstemperatur.
2. Skär INTE bort det tjocka fettlager på toppen av picanha och skär sedan köttet i tjocka skivor mot fibrerna.
3. Salta och peppra köttet på båda sidor.
4. Grilla picaha direkt över medium värme ca 3-4 minuter per sida för att få medium rare, eller längre för önskad tillagning.
5. Ta bort köttet från grillen och låt det vila i ca 10 minuter innan du skär det mot fibrerna för servering.

MEN, man kan också tillaga picanha i ugnen på samma sätt som ovan. Sätt då ugnen på 220 grader och lägg köttet på en plåt med höga kanter. Placera plåten i mitten av ugnen och grilla i cirka 15-20 minuter för medium rare. Ta ut köttet ur ugnen och låt det vila i ca 10 minuter innan du skär det mot fibrerna!

Lycka till!

Fler artiklar

Laga den perfekt hamburgaren

Hamburgarefärs är ju ändå center of attention i en fantastisk hamburgare, och kvaliteten på färsen är avgörande för slutresultatet. Färsen…..

Hamburgare med tillbehör och gott bröd

Att grilla eller bli grillad?

1. FÖRBERED DIGEn del grillexperter betonar vikten av att köttet är rumstempererat innan tillagning. Andra säger motsatsen, att det ska…..

Spara