För att få ut så mycket som möjligt av en oxfilé är det viktigt att skära den rätt. Här är några tips för att skära upp en oxfilé på rätt sätt:
- Låt köttet vila: Låt oxfilén vila i minst 5 minuter efter att den har tagits ur ugnen eller grillen. Detta för att behålla köttsaften och ge ett mört och smakrikt kött.
- Använd en bra kniv: En bra köttkniv är viktig för att kunna skära upp oxfilén på ett bra sätt. En kniv med ett långt, smalt blad fungerar bäst.
- Skär mot fibrerna: För att få så bra upplevelse som möjligt, skär mot fibrerna så blir inte köttet segt och svårtuggat.
- Skär inte för tunt: Skär inte oxfilén för tunt eftersom det gör att köttet blir torrt. Skär det med fördel i skivor på ca 2-3 cm.
- Skär inte för mycket: Var försiktig med att skära för mycket bort av köttet eftersom det kan leda till förlorat saft och smak.
Om du följer dessa tips, bör du kunna skära upp en oxfilé på ett sådant sätt att du får ut så mycket som möjligt av köttet och behåller dess saft och smak.