Stekbricka – Visborg

Rustik och robust stekbricka från Vrakberget med handtag. Stekbrickan Visborg är tillverkad i 5 mm kolstål. Detta ger en bricka som leder värme på ett effektivt sätt, går att använda för matlagning på nästan vilken värmekälla som helst och vid nästan hur höga matlagningstemperaturer som helst. Stek hamburgare, stora köttbitar eller andra råvaror som kräver hög värme.

Stekbrickan Visborg passar även utmärkt för presentation och servering.

1 199 kr

Läs mer
När du beställer kött levereras din beställning hem till dörren med PostNord i en frigolitbox fylld med kylgel. Lådan håller köttet i rätt temperatur i upp till 80 timmar.
Köttet kan börja tina men aldrig helt, vilket innebär att köttets smak, struktur eller kvalitet INTE påverkas om du lägger det i frysen när du får hem din förpackning.

Köttet kommer från levande djur som växer olika, detta gör varje del unik. Våra producenters ambition är att alla delar ska väga lika mycket. Vi kontrollväger samtliga detaljer innan de skickas och krediterar övervikten efter försändelsen är skickad från oss.

Material

Brickan är gjord av 5 millimeter tjock varmvalsad svensk kolstål och producerad i Stockholm. Materialet kommer att skifta färg efter första användningen, efter att du bränt in den. Kolstål får en rödbrun, svartskiftande färg och åldras vackrare och vackrare ju mer du använder stekbrickan.

Mått

Längd: 30 cm
Bredd: 25 cm
Tjocklek: 5 mm

Användningsområden

  • Ugn
  • Elspis
  • Gashäll
  • Induktionshäll
  • Grill
  • Öppen eld

Skötselråd

Bränn in brickan innan du använder den första gången. Ställ brickan på en värmekälla, exempelvis en induktionshäll. Sätt på medelvärme och smörj in brickan med matolja. När oljan sjunkit in i stålet så höjer du värmen och smörjer in med mer olja. Efter en stund så sjunker även den oljan in och brickan skiftar färg. När brickan blir fint brunskiftande så är brickan inbränd och klar.

Diska stekbrickan för hand i varmt vatten efter användning – du behöver inget diskmedel. Kolstål rostar om du lämnar brickan blöt eller fuktig, så tänk på att torka av den noga.

Smörj in med lite matolja när brickan är torr.

Stekbricka - Visborg

Fler produkter

Underlägg – Solstråle

Underlägg – Solstråle

Solstråleär ett underlägg som skapats med inspiration från solens strålar som omfamnar Vrakberget, och skapar en glimrande upplevelse över platsen…

Pizzastål – Fredriksvik

Pizzastål – Fredriksvik

Rustikt och robust pizzastål med handtag. Pizzastål Fredriksvik är tillverkad i 6 mm kolstål. Detta ger ten bricka som leder…

Smashjärn – Nacka

Smashjärn – Nacka

Alla smashjärn från Vrakberget är producerade i Stockholm av svenskt rosftitt stål. Smasha burgare med stil i köket, vid grillen-…

Spara