Prisinformation
En förpackning innehåller två bitar av oxfilé med en total vikt mellan 1.9-2.5 kg. Debitering justeras efter kontrollvägning av kött.
Köttet levereras fryst
Läs mer om orderprocessen här
Oxfilé ca 2 kg
En oxfilé värd varenda krona! Detta mästerverk från Cedar River Farms är från stut som är uppväxt på gammeldags vis med grönskande betesmarker och majs från mellanvästern i USA.
Fyll i ditt postnummer så kollar vi.
Köttet kommer från levande djur som växer olika, detta gör varje del unik. Våra producenters ambition är att alla delar ska väga lika mycket. Vi kontrollväger samtliga detaljer innan de skickas och krediterar övervikten efter försändelsen är skickad från oss.
Produktinformation
Vår Oxfilé är från Cedar River Farms där den ingår i ett program för exceptionell matupplevelse och fokus på djurens välbefinnande.
Cedar River Farms renrasiga stutar slaktas vid 14-17 månaders ålder, vilket är 3-6 månader tidigare än konventionell nötkreatur. Djuren kommer till Cedar River Farms från utvalda gårdar som säkerställer 300 dagar grain-fed kost helt utan antibiotika och tillväxthormon. Vi är stolta över att leverera kött från Cedar River Farms som är genomgående mört, saftigt och välmarmorerat och överträffar förväntningarna varje gång!
Mer information – Oxfilé ca 2 kg
Oxfilé är en köttstyckningsdetalj som är välkänd för sin ömma konsistens och milda smak.
Oxfilé kommer från ryggmuskeln på nötkreatur och är den mest ömtåliga delen av nötkreaturskroppen. Den är väl marmorerad med fett, vilket hjälper till att hålla köttet saftigt under tillagningen.
Oxfilé är vanligtvis bäst när den steks på hög värme och serveras skivad med en rosa kärna. Eftersom oxfilé är så ömtålig kan det vara viktigt att inte översteka den för att undvika att den blir torr och seg.
Oxfilé är en populär ingrediens i många maträtter och kan serveras som en huvudrätt med enkla tillbehör som potatis och grönsaker, eller kan skivas tunt och användas som fyllning i en sandwich eller wrap. Oxfilé kan också serveras med olika typer av såser, som pepparsås eller bearnaisesås.
Innertemp vid stek/grill:
Rare: 53°C
Medium: 58°C
Well done: 65°C
Fler produkter
Smashjärn – Ektorp
Alla smashjärn från Vrakberget är producerade i Stockholm av svenskt rosftitt stål. Smasha burgare med stil i köket, vid grillen-…
Brisket Black Angus ca 7 kg
Full packer Black Angus brisket, den ultimata styckdetaljen för långsam tillagning och en magisk smakupplevelse. Brisket är en klassisk köttdetalj…
Smashjärn – Skuru
Alla smashjärn från Vrakberget är producerade i Stockholm av svenskt rosftitt stål. Smasha burgare med stil i köket, vid grillen-…