329 kr / kg

Högrev ca 5 kg

Upptäck vårt premium högrev, en delikatess som garanterar att din grillfest blir en succé. Detta exklusiva köttstycke säljs i generösa 5 kg bitar, perfekt för att dela med kompisgänget eller att njuta av på en festlig middag.

Vårt högrev är grainfed i minst 200 dagar vilket ger mört, smakrikt kött som har en fantastisk textur. En favorit bland köttälskare. Den rika smaken kommer till sin rätt när köttet grillas långsamt över låg värme, vilket låter alla naturliga juicer och smaker utvecklas fullt ut.

Egenskaper:

  • Vikt: 5 kg bit
  • Kvalitet: Premium
  • Perfekt för: Grillfest, middagar med vänner

Njut av ett saftigt, smakrikt och mört kött som gör varje måltid speciell. Oavsett om du är en grillmästare eller en köttälskare, kommer vårt premium högrevshjärta att imponera på dina gäster och göra din grillfest oförglömlig.

Lådan innehåller mellan 5-6 kg Högrev.
Debitering justeras efter kontrollvägning av kött.

Högrevshjärta levereras FÄRSK 
Läs mer om orderprocessen här

329 kr / kgLäs mer
Kan vi leverera köttprodukter hem till dig?
Fyll i ditt postnummer så kollar vi.
Vi kan leverar till postnummer !Vi kan tyvärr inte leverera till postnummer , än.
När du beställer kött levereras din beställning hem till dörren med PostNord i en frigolitbox fylld med kylgel. Lådan håller köttet i rätt temperatur i upp till 80 timmar.
Köttet kan börja tina men aldrig helt, vilket innebär att köttets smak, struktur eller kvalitet INTE påverkas om du lägger det i frysen när du får hem din förpackning.

Köttet kommer från levande djur som växer olika, detta gör varje del unik. Våra producenters ambition är att alla delar ska väga lika mycket. Vi kontrollväger samtliga detaljer innan de skickas och krediterar övervikten efter försändelsen är skickad från oss.

Produktinformation

Vår högrev kommer från 1953 Friboi i Brasilien.

Premium Anguskött

1953 Friboi är 6 gårdar i Goiás, Brasilien. Integrerad uppfödning och selektering med full kontroll som utmärker köttet för sin konsistens, mörhet och saftighet.

1953 ger ett kött av högsta klass och samtidigt ett hållbart alternativ med god djuromsorg.

• Frigående utomhus på slättarena större delen av djurens uppväxt

• Selekterad för högsta köttkvalitet

• Minst 200 dagar spannmålsbaserad diet. En energirik och balanserad kost bestående av naturliga och lokala sädesslag vilket ger ett kött av högsta kvalitet och smak.

Högrevshjärta med en bit skuren i ca 1 cm med en bit rosmarin liggandes brevid,

Mer information – Högrev ca 5 kg

Högrevshjärta är en utsökt köttdetalj hämtad från nötkreaturs främre del, närmare bestämt från området kring högrev. Denna del av djuret bär på en fantastisk smak och mörhet, tack vare dess rika förekomst av bindväv och fett. Högrevshjärta är en populär ingrediens i många kök världen över, och dess smakfulla karaktär gör den till en favorit bland matentusiaster.

Högrevshjärta används ofta i långkok, där långsam tillagning på låg värme möjliggör att bindväv och fett smälter samman och skapar en rik och djup smak. Ett välkänt exempel är traditionell gryta, där högrevshjärta kokas långsamt tillsammans med grönsaker och kryddor tills det blir perfekt mört. Dessutom kan högrevshjärta grillas eller stekas, vilket ger en fantastisk smakupplevelse.

Spännande tillbehör som kompletterar smakerna i högrevshjärta kan variera beroende på tillagningssätt. Till en grillad högrevshjärta passar det utmärkt att servera med en smakrik chimichurri eller en fräsch sallad. Om du väljer att koka din högrevshjärta kan du prova att ackompanjera den med rostade rotfrukter eller en krämig potatisgratäng. En annan möjlighet är att skiva den färdiga högrevshjärtan och servera den som smörgåspålägg med pickles, senap och karamelliserad lök.

När det kommer till stekning av högrevshjärta är det viktigt att ha koll på innertemperaturen för att säkerställa önskad grad av tillagning. Här är de rekommenderade innertemperaturerna för att uppnå respektive nivå:

  • Rare: 55°C
  • Medium: 60-65°C
  • Well done: 70°C och över

Det är dock viktigt att notera att högrevshjärta oftast inte tillagas som en vanlig stek, utan som nämnt tidigare passar den bäst för långkok, grillning eller rökning där köttet blir mört och saftigt.

Fler produkter

Stekbricka – Sten Stures

Stekbricka – Sten Stures

Rustik och robust stekbricka från Vrakberget med handtag. Stekbrickan Sten Stures är tillverkad i 5 mm kolstål och är vår…

Stekbricka – Fjäderholmarna

Stekbricka – Fjäderholmarna

Stilren stekbricka från Vrakberget med nätta handtag och svetsade hörn. Stekbrickan Fjäderholmarna är tillverkad i 2 mm kolstål. Brickan går…

Smashjärn – Nacka

Smashjärn – Nacka

Alla smashjärn från Vrakberget är producerade i Stockholm av svenskt rosftitt stål. Smasha burgare med stil i köket, vid grillen-…

Spara