Stekbricka – Sten Stures

Rustik och robust stekbricka från Vrakberget med handtag. Stekbrickan Sten Stures är tillverkad i 5 mm kolstål och är vår största och tjockaste bricka. Detta ger en bricka som leder värme på ett effektivt sätt, går att använda för matlagning på nästan vilken värmekälla som helst och vid nästan hur höga matlagningstemperaturer som helst. Stek hamburgare, stora köttbitar eller andra råvaror som kräver hög värme.

Brickan passar även utmärkt för presentation och servering. Sten Stures är också vår största bricka, vilket ger rejäl yta för servering och presentation till lite större sällskap.

1 399 kr

Läs mer
När du beställer kött levereras din beställning hem till dörren med PostNord i en frigolitbox fylld med kylgel. Lådan håller köttet i rätt temperatur i upp till 80 timmar.
Köttet kan börja tina men aldrig helt, vilket innebär att köttets smak, struktur eller kvalitet INTE påverkas om du lägger det i frysen när du får hem din förpackning.

Köttet kommer från levande djur som växer olika, detta gör varje del unik. Våra producenters ambition är att alla delar ska väga lika mycket. Vi kontrollväger samtliga detaljer innan de skickas och krediterar övervikten efter försändelsen är skickad från oss.

Material

Brickan är gjord av 5 millimeter tjock varmvalsad svensk kolstål och producerad i Stockholm. Materialet kommer att skifta färg efter första användningen, efter att du bränt in den. Kolstål får en rödbrun, svartskiftande färg och åldras vackrare och vackrare ju mer du använder stekbrickan.

Mått

Längd: 30 cm
Bredd: 26 cm
Tjocklek: 5 mm

Användningsområden

  • Ugn
  • Elspis
  • Gashäll
  • Induktionshäll
  • Grill
  • Öppen eld

Skötselråd

Bränn in brickan innan du använder den första gången. Ställ brickan på en värmekälla, exempelvis en induktionshäll. Sätt på medelvärme och smörj in brickan med matolja. När oljan sjunkit in i stålet så höjer du värmen och smörjer in med mer olja. Efter en stund så sjunker även den oljan in och brickan skiftar färg. När brickan blir fint brunskiftande så är brickan inbränd och klar.

Diska stekbrickan för hand i varmt vatten efter användning – du behöver inget diskmedel. Kolstål rostar om du lämnar brickan blöt eller fuktig, så tänk på att torka av den noga.

Smörj in med lite matolja när brickan är torr.

Stekbricka - Sten Stures

Fler produkter

Ugnsform – Kungshamn

Ugnsform – Kungshamn

Rustik och robust ugnsform med handtag. Ugnsform Kungshamn är tillverkad i 2 mm svenskt kolstål. Detta ger en ugnsform som…

Svensk Hängmörad Entrecôte på ben

Svensk Hängmörad Entrecôte på ben

Entrecôte på ben med kött från Kviga på 18 månader av rasen Hereford (läs mer om Hereford här) Kvigan är…

599 kr/kg
Visa produkt
Picanha ca 4 kg

Picanha ca 4 kg

Upptäck vår delikata Picanha, ett premiumkött hämtat från nötkreatur som har fötts upp på naturligt gräs i Skottlands frodiga betesmarker.…

399 kr/kg
Visa produkt
Spara