Stekbricka – Fjäderholmarna
Stilren stekbricka från Vrakberget med nätta handtag och svetsade hörn. Stekbrickan Fjäderholmarna är tillverkad i 2 mm kolstål. Brickan går att använda för matlagning på spisen (även gas- och induktionshäll) samt över kol, gas eller öppen eld – under de flesta temperaturer.
Fjäderholmarna passar även utmärkt till varmhållning på spis eller i ugn, steka råvaror som kräver medelhög värme samt för presentation och servering.
549 kr
Köttet kommer från levande djur som växer olika, detta gör varje del unik. Våra producenters ambition är att alla delar ska väga lika mycket. Vi kontrollväger samtliga detaljer innan de skickas och krediterar övervikten efter försändelsen är skickad från oss.
Material
Brickan är gjord av 2 millimeter tjock kallvalsad svensk kolstål och producerad i Stockholm. Materialet kommer att skifta färg efter första användningen, efter att du bränt in den. Kolstål får en rödbrun, svartskiftande färg och åldras vackrare och vackrare ju mer du använder stekbrickan.
Mått
Längd: 25 cm, Bredd: 20 cm
Tjocklek: 2 mm
Användningsområden
• Ugn
• Elspis
• Gashäll
• Induktionshäll
• Grill
• Öppen eld
Skötselråd
Bränn in brickan innan du använder den första gången. Detta gör du genom att olja in den och låta den stå i ugnen i 30 min på 170 grader.
Diska stekbrickan för hand i varmt vatten efter användning – du behöver inget diskmedel.
Kolstål rostar om du lämnar brickan blöt eller fuktig, så tänk på att torka av den noga. Smörj in med lite matolja när brickan är torr.
Fler produkter
Grillllllllllådan 10 kg
Perfekt för sommar grillen! Grainfed 300 dagar! Vi har plockat ihop de bästa detaljerna för att röka kött eller långpreppa…
MEATER – Trådlös stektermometer
MEATER garanterar att du kan laga perfekt mat, även om du inte är professionel kock. Du behöver inte ens en…
Nordhamn – Kockkniv 20 cm
En välbalanserad kockkniv som passar bra till alla uppgifter i köket – skära kött, grönsaker och rotfrukter. Bladlängd: 20 cm…