699 kr / kg

Svensk hängmörad Tomawhawk

Tomahawk är en entrecote med ben styckat enligt en speciell metod där man behåller revbenet och fettkappan kvar. Denna metodik ger Tomahawk dess speciella form, som också myntat dess namn då det liknar den särskilda typ av stridsyxa som ursprungsbefolkningen i Amerika använde. Utöver dess särskilda form ger styckningmetodiken en större entrecote, tjockleken styrs nämligen av revbenens placering, en Tomahawk kan väga upp mot 1,5kg och räcker till flera personer. Köttet är från en Kviga på 23 månader av rasen SLB. Kvigan är uppvuxen i en by i Västerbotten som heter Kåge. Selekterad av oss för att uppnå ett mört och smakrikt kött. Den är hängmörad i 21 dagar för att göra den ännu mörare och fördjupad karaktäristisk smak i köttet.

Prisinformation

En förpackning innehåller en bit med en total vikt mellan 1.5-2 kg. Debitering justeras efter kontrollvägning av kött.

Köttet levereras fryst
Läs mer om orderprocessen här

699 kr / kgLäs mer
Kan vi leverera köttprodukter hem till dig?
Fyll i ditt postnummer så kollar vi.
Vi kan leverar till postnummer !Vi kan tyvärr inte leverera till postnummer , än.

Produktinformation

Ras: SLB
Född/slaktad/styckad/förädlad/packeterad i Norrbotten
Mörnings tid: 21dagar
Djurens Ursprung: Västerbotten/Kåge
Ålder: 23månader
Kön: kviga
Formklass: O+
Fett klass: 2-
Kvigors kött är naturligt mörare genomfört med tjurar och kor.
Hängmörad i 21 dagar, mörningstiden etablerar den härliga köttsmaken och ger en matupplevelse utöver det vanliga.

Mer information – Svensk hängmörad Tomawhawk

För den som söker den ultimata köttupplevelsen, står hängmörad Tomahawk steak som en odiskutabel mästare på middagsbordet. Med dess imponerande utseende och oförglömliga smak, är den en verklig höjdpunkt för varje köttälskare.

Tomahawk steak, som ofta beskrivs som en “ribeye på ben”, bär sitt namn tack vare dess karakteristiska långa ben som påminner om en stridsyxa. Kombinationen av den rika marmoreringen som ribeye erbjuder, tillsammans med de komplexa smakerna från hängmörningen, skapar ett kött av otrolig smak och mörhet. Och precis som med entrecôte på ben, förstärker benet i Tomahawk steak smakupplevelsen under tillagningen.

Det är särskilt populärt att grilla Tomahawk steak på hög värme för att uppnå den perfekta, karamelliserade ytan, samtidigt som insidan förblir saftig och önskat tillagad. Ett tips från proffsen är att krydda sparsamt med flingsalt och nymalen svartpeppar för att verkligen låta köttets naturliga smaker tala för sig själva. Dock kan marinader och kryddblandningar också användas för att ge en personlig touch.

En hängmörad Tomahawk steak är inte bara en måltid, den är en upplevelse. Servera den med ugnsrostade rotfrukter, en grön sallad och kanske en rökig bourbon-sås för att verkligen imponera på dina gäster.

Innertemp vid stek/grill:

Rare: 55°C

Medium: 60°C

Well done: 70°C

Fler produkter

Pizzastål – Fredriksvik

Pizzastål – Fredriksvik

Rustikt och robust pizzastål med handtag. Pizzastål Fredriksvik är tillverkad i 6 mm kolstål. Detta ger ten bricka som leder…

Tri-Tip ca 1.7 kg

Tri-Tip ca 1.7 kg

Tri tip är okänd för många men används väl i restaurangköket. Vår Tri tip är från Cedar River Farms är…

356 kr/kg
Visa produkt
Nordhamn – Allroundkniv 13 cm

Nordhamn – Allroundkniv 13 cm

En välbalanserad allroundkniv som passar bra till alla de mindre uppgifterna i köket och som ett komplement till de större…

Spara